Promotie

De VSS promotie heeft als hoofddoelstelling de VSS zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen om mensen te interesseren om speciale schapenrassen te gaan houden of (stamboek) te gaan fokken. Daarnaast geeft de VSS informatie om kennis van schapengezondheid en dierenwelzijn te stimuleren.

VSS-leden helpen bij het uitvoeren van deze taken, omdat promotie een veelomvattende, bewerkelijke en gelukkig ook leuke klus is. Nieuwe vrijwilligers zijn daarom altijd van harte welkom om te assisteren bij een taak of om zelfstandig een klus(je) uit te voeren.

 

Waar bestaat de promotie o.a. uit?

 • De VSS-infokraam.
  Dit is een zgn. reizende informatiestand, die ingezet wordt op evenementen ( zie evenementenkalender) Deze informatiekraam bestaat o.a. uit:
    >  visitekaartje en VSS informatie folder in het Nederlands, Duits en Engels
    >  door de VSS ontwikkelde info, zoals
     -  het (glossy)magazine 'Schapen houden… en alles wat daarbij komt kijken'
     -  de rassenposter.
    >  een visuele presentatie over de VSS
    >  verkoop van schapen- en schapenvoeding gerelateerde boeken en magazines.
    >  verkoop van diverse ‘schapenzaken’ en ‘schapendingen’.
    >  En het allerbelangrijkste van de VSS-infokraam: de aanwezigheid van VSS-leden, die de bezoekers te woord staan.
 • VSS-showcollectie
  >  De showcollectie bestaat uit schapen die ingeschreven staan als speciaal ras van de VSS. I.s.m. met o.a. enkele zorg-  en kinderboerderijen is het mogelijk deze dieren tentoon te stellen op evenementen.
  >  Daarnaast zijn er ook VSS-leden die, onder de paraplu van de VSS-organisatie, met hun speciale schapenras(sen)naar de evenementen komen.   
 • VSS-website en webshop
   -  De website geeft uitgebreide en actuele informatie over de VSS.
   -  In de webshop zijn behalve ‘leuke schapenspulletjes’ o.a. schapenboeken en magazines te koop.


   
 • VSS-starterscursus ‘Help, ik heb een schaap gekocht!’
  Deze eendaagse cursus wordt 1x per jaar georganiseerd voor startende schapenhouders, al dan niet VSS-lid.  In 2018 is daarmee begonnen en er is zoveel belangstelling voor, dat in 2019 de cursus 2x gegeven kon worden.

   
 • Het digitale magazine De Ruif wordt exclusief voor leden uitgegeven. Op aanvraag wordt De Ruif ook naar derden gestuurd.

   

Deelname aan evenementen

Een paar keer per jaar staat de VSS op evenementen waarbij vele schapenliefhebbers samenkomen. Tijdens deze dagen heeft de VSS een eigen stand waar meer informatie te verkrijgen is over de vereniging en waar schaapgerelateerde producten te koop zijn. Deze producten zullen binnenkort ook via de webshop aangeboden worden. Het hoofddoel van de VSS-stand op evenementen is het geven van informatie over de diverse schapenrassen aangesloten bij de VSS. De winkelstand is een extraatje voor de kas van de vereniging.
 
Handig om vooraf te weten:
 
Q-koorts
Voor een evenement (fokdag, keuring of anders) betekent dit dat dieren ouder dan 3 maanden, 2x gevaccineerd moeten zijn. De 2e vaccinatie moet 3 weken na de 1e vaccinatie worden gegeven en de 2e vaccinatie uiterlijk 3 weken voor het evenement.
Als het dier in de 12 maanden voor het evenement is gevaccineerd volstaat dit volgens de regelwetgeving om op het evenement te mogen worden aangevoerd. Als de dieren gevaccineerd worden binnen een jaar na de vorige vaccinatie, volstaat één herhalingsvaccinatie.
 
Vervoersdocument per e-mail
Voor het automatisch aanmaken van een vervoersdocument en versturen per e-mail gaat u naar: www.schapenkeuring.nl/meer informatie>>.
 
Meer informatie over evenementen? Stuur dan een email naar: vssevenementen@vssschapen.nl
 
Tijdens de evenementen zijn er altijd diverse schapenrassen, aangesloten bij de VSS, 'live' te bewonderen. U kunt dan tevens een gesprek aangaan met de fokkers van het specifieke ras. Dus heeft u interesse in een speciaal schapenras of wilt u meer informatie over de VSS, bezoek dan eens tijdens een evenement de VSS-stand! Niet alleen informatief maar ook heel gezellig.
 
Alle evenementen en info staan op de Homepage van deze site.